Ecoflow Balkonsystemen

SPS official supplier (sinds 2019)
Vele modulaire energieoplossingen
Producten met de beste vooruitstrevende technologie
Bekijk hier alle Ecoflow PowerStream producten

Wek deze zomer je eigen energie op en bespaar op je energierekening. Ontdek de voordelen met ons brede assortiment aan producten. Met het Ecoflow Balkonsysteem, een slimme en betaalbare energieoplossing, bespaar je tot 1000 kWh per jaar op je energierekening. Transformeer je balkon in een energiecentrale, waarbij je niet alleen overdag energie opwekt, maar deze ook slim opslaat voor gebruik tijdens piekmomenten in de avond. Bespaar kosten, verminder je CO₂-uitstoot en geniet van onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet, rechtstreeks vanaf je eigen balkon. Verken ons assortiment zonnepanelen, power stations en micro-omvormers en maak vandaag nog de overstap naar schone energie voor een duurzame toekomst.

Wat is een balkonsysteem?

Een Ecoflow balkonsysteem is een doeltreffende en efficiënte manier om zonne-energie op te wekken en met behulp van een micro-omvormer, de opgeslagen energie om te zetten in bruikbare elektriciteit. Deze opgewekte energie kan terug gevoed worden naar het elektriciteitsnet, terwijl overtollige energie slim kan worden opgeslagen in een Power Station of andere batterijoplossing. Dit stelt je in staat om de energie 's avonds te gebruiken en huishoudelijke apparaten van stroom te voorzien, waardoor je jouw afhankelijkheid van het elektriciteitsnet vermindert en bespaart op je elektriciteitskosten. 

Bovendien biedt Ecoflow een probleemloze installatie die moeiteloos kan worden uitgevoerd met behulp van de bijgeleverde handleiding.

Voor wie is een balkonsysteem geschikt?

Balkonsystemen zijn een uitstekende keuze voor een groot aantal mensen die minder afhankelijk willen worden van het elektriciteitsnet en geld willen besparen op hun elektriciteitsrekening. Ze zijn vooral voordelig wanneer:

● Mensen al een zonnepaneel en micro-omvormersysteem hebben geïnstalleerd en batterijoplossing willen toevoegen aan hun bestaande opstelling;
● Geen zonnepanelen of micro-omvormers hebben, maar een opslagsysteem voor balkons willen installeren om te profiteren van hernieuwbare energie;
● Wonen in appartementen of andere stedelijke omgevingen waar de ruimte beperkt is;
● De CO₂ uitstoot willen verminderen en willen bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Voorziet het balkonsysteem mijn gehele woning van stroom?

Een Ecoflow balkonsysteem met een vermogen van 800W genereert gemiddeld 1000 kWh elektriciteit per jaar, wat doorgaans onvoldoende is om je woning van stroom te voorzien. Niettemin kan dit systeem wel helpen om de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet te verminderen. 

Bij een marktconforme elektriciteitsprijs van 30 cent per kWh kan een balkonsysteem jaarlijks een besparing van 300 euro opleveren, wat resulteert in een gemiddelde terugverdientijd van 5 jaar. Dit maakt het niet alleen kosteneffectief, maar ook een milieuvriendelijke keuze die bijdraagt aan een duurzamere energieconsumptie.

Het installeren van het balkonsysteem

Het installeren van zonnepanelen op je balkon met een geïntegreerd balkonsysteem en batterij-opslag biedt een handige manier om zelf duurzame energie te genereren. Het proces begint met zorgvuldige planning: selecteer de optimale positie voor de panelen en zorg ervoor dat er voldoende ruimte beschikbaar is om het maximale rendement te behalen. Het installatieproces zelf vereist doorgaans de assistentie van twee personen, maar dankzij het alles-in-één balkonsysteem en de bijbehorende handleiding verloopt het aansluiten moeiteloos en gebruiksvriendelijk. Dit stelt je in staat om direct te beginnen met het verlagen van je energierekening.

Totale controle van jouw energie

Als je kiest voor een Ecoflow Power Station, biedt dit de mogelijkheid om overtollige energie op een slimme manier op te slaan. Hierdoor kun je te allen tijde profiteren van continue zonne-energie, 24 uur per dag en 7 dagen per week. Om volledige controle te hebben over je energiegebruik, kun je handige accessoires toevoegen, zoals de Ecoflow Smart Plugs. Met deze extra toevoegingen kun je je energieverbruik nauwlettend in de gaten houden en je apparaten voorzien van stroom met maximale efficiëntie.

Vind jouw ideale combinatie

Binnen ons uitgebreide assortiment heb je de keuze uit diverse combinaties die aansluiten op jouw specifieke energiebehoeften. Overweeg je de 600 watt micro-inverter of ga je liever voor de krachtige 800 watt? Met de 800 watt inverter heb je de capaciteit om tot maximaal 800W terug te leveren. Bij het bestellen van een complete bundel heb je de keuze uit diverse Power Stations, waardoor je de mogelijkheid hebt om een selectie te maken die perfect aansluit bij jouw wensen en energiebehoeften.
 

De veelzijdige Ecoflow Power Stations dienen niet alleen als waardevolle toevoeging aan je balkonsysteem, maar zijn ook van onschatbare waarde voor je mobiele energiebehoeften. Dankzij het handzame en compacte ontwerp zijn ze eenvoudig mee te nemen, ideaal voor diverse situaties. Dit biedt je de flexibiliteit om overal je apparaten op te laden, ongeacht waar je bent. 

Hieronder vind je een overzicht van geschikte Power Stations die naadloos kunnen aansluiten op jouw behoeften.


Ecoflow Smart Plug

De Ecoflow Smart Plug is een innovatieve, energiebesparende slimme stekker. Speciaal ontworpen door EcoFlow, werkt deze slimme stekker naadloos samen met de Ecoflow PowerStream Micro Inverter 600W/800W. Wanneer de Smart Plug gekoppeld wordt aan een apparaat met een hoog energieverbruik, zoals bijvoorbeeld een wasmachine, schakelt de micro-omvormer automatisch over naar de meest kostenefficiënte modus, wat resulteert in kostenbesparing voor gebruikers.

Door het realtime monitoren van het energieverbruik van aangesloten apparaten, kan de Smart Plug nauwkeurig het juiste elektriciteitsniveau toewijzen aan elk apparaat. Eventueel overschot wordt doorgestuurd naar een Ecoflow Power Station. Tijdens piekuren krijgt thuisgebruik voorrang en wordt de overgebleven energie opgeslagen voor later gebruik, met name tijdens daluren. Dit zorgt voor een efficiëntere en doelgerichte verdeling van energie, wat resulteert in besparingen en een optimaal gebruik van stroom.

Ecoflow Single Axis Solar Tracker

De Ecoflow Single Axis Solar Tracker is een enkelassig volgsysteem voor zonnepanelen, waarbij het draaipunt van de fotovoltaïsche draagstructuur parallel aan het oppervlak is geïnstalleerd. Het zonnepaneel kan met dit systeem in noord-zuidrichting rond de verticale as draaien. Hierdoor kun je de invalshoek van het paneel veranderen, waardoor het zonlicht loodrecht op het paneel valt en de efficiency tot 60% kan verhogen.

Overige merken

iDeal Mister Cash Mastercard Visa PayPal American Express Apple Pay Bank transfer
© 2013 - 2024 - Solar Power Supply B.V.