Camper off-grid systemen

Om even aan de drukte van het dagelijks leven te ontsnappen, kiezen steeds meer mensen ervoor om off-grid te kamperen. Ga jij in de zomer zelfvoorzienend kamperen of in de winter naar het zuiden, dan is een camper zonnepaneel ideaal om je verblijf op een prachtige plek te verlengen. Wanneer je de opgewekte energie wilt opslaan, kies dan voor een power Station of een andere batterijoplossing uit ons assortiment. Hierdoor creëer je een duurzame manier om je apparaten off-grid van stroom te voorzien. Geniet van de vrijheid, sereniteit en onafhankelijkheid die off-grid kamperen kan bieden.

Zonnepanelen op je camper

Ontdek de voordelen van het installeren van zonnepanelen op je camper. Tijdens lange reizen is het niet alleen handig, maar ook een weloverwogen beslissing om deels off-grid te gaan en te vertrouwen op duurzame energiebronnen. Zonne-energie biedt hierbij uitstekende ondersteuning. Door zonnepanelen op je camper te installeren, verminder je je afhankelijkheid van campings en laadpunten, waardoor je volledige vrijheid ervaart tijdens uitgebreide roadtrips.

Wij adviseren het samenstellen van een geïntegreerd zonnepanelensysteem, bestaande uit hoogwaardige zonnepanelen, een slimme laadregelaar en een geschikte accu. Steeds meer camperaars maken ook gebruik van draagbare power stations in combinatie met zonnepanelen, zowel als back-up systeem als mobiele laadoplossing. Met de accu of powerstation ben je in staat om de opgewekte energie op elk gewenst moment te benutten voor al je apparatuur in de camper. Ervaar de vrijheid van duurzaam reizen met onze op maat gemaakte zonne-energieoplossingen voor jouw camper.

Hoe kies je het ideale zonnepaneel?

Het grootste voordeel van een off-grid systeem voor je camper is, dat je niet langer afhankelijk bent van camperplekken met een vaste stroomaansluiting. Daarnaast is het een milieuvriendelijke keuze. Zonne-energie is een duurzame manier van energie opwekken. Er is geen CO2-uitstoot nodig voor jouw energie. 

Heb je zonnepanelen op je camper en beschik je over een power station, dan kun je vaker en langer in de vrije natuur of off-grid staan, terwijl je kosten bespaart. Veel campings verdienen flink wat geld aan camperaars die elektriciteit nodig hebben. Met zonnepanelen ben jij daar niet langer afhankelijk van.

Heb je vragen over zonnepanelensystemen voor campers of wil je meer weten over onze merken, zoals SUNBEAMSystem en Wattstunde? Neem gerust contact met ons op via e-mail of telefoon! Ons team staat klaar om je vragen te beantwoorden en je te voorzien van deskundig advies bij het kiezen van het meest geschikte zonne-energiesysteem voor jouw vaartuig.

Hoe bereken ik mijn energiebehoefte?
  1. Lijst opstellen: Maak een lijst van alle elektrische apparaten, inclusief navigatieapparatuur, verlichting, koeling, en andere toestellen.
  2. Energieverbruik bepalen: Onderzoek het energieverbruik van elk apparaat in watt per uur (W/h). Deze informatie vind je vaak in de handleiding of op het apparaat zelf.
  3. Dagelijks gebruik inschatten: Schat in hoeveel uur per dag elk apparaat in gebruik is.
  4. Bereken dagelijkse energiebehoefte: Vermenigvuldig het vermogen (in watt) van elk apparaat met het dagelijkse gebruik (in uren) en tel alles op voor de totale dagelijkse energiebehoefte in wattuur (Wh).
  5. Autonomie overwegen: Bedenk hoeveel dagen je off-grid wilt zijn zonder bij te laden en vermenigvuldig de dagelijkse energiebehoefte met het gewenste aantal dagen.

Volg deze stappen om de optimale energiebehoefte voor je camper te bepalen en de juiste zonnepanelen en batterijopslag te kiezen.

Ontdek off-grid vrijheid

Overweeg je deels off-grid te gaan tijdens jouw avonturen met de camper? Ontdek diverse stroomoplossingen die passen bij jouw behoeften en vereisten voor een autonome energievoorziening op de weg. Neem bijvoorbeeld de Independence Kit met 5 kWh batterij, een complete off-grid stroomoplossing van EcoFlow. Dit modulaire systeem biedt aanpasbare energieopslag en back-up, uitbreidbaar van 5 tot 15 kWh accu's. Ideaal voor campers dankzij de 3600 W AC-uitgang en twee MPPT zonne-laadregelaars.

Een ander voorbeeld is de Anker F3800, die dankzij het doordachte ontwerp met wieltjes gemakkelijk verplaatsbaar is. Met maximaal 6 extra batterijen bereik je een totale capaciteit van 26.800 Wh, voldoende voor 1 tot 2 weken volledig off-grid gebruik. Wat de F3800 verder onderscheidt, is de krachtige maximale uitgangsstroom van 16A, waarmee je moeiteloos meerdere elektrische apparaten tegelijkertijd kunt gebruiken, zoals airconditioners, verwarmingen en afwasmachines. Deze functie biedt niet alleen extra comfort in de camper, maar maakt ook volledige onafhankelijkheid van externe stroombronnen mogelijk. Kortom, de F3800 fungeert ook als een flexibele mobiele laadpaal. In combinatie met zonnepanelen stelt het je in staat om off-grid te opereren tijdens jouw roadtrips. 

Naast deze krachtige off-grid oplossingen zijn er nog andere innovatieve systemen die je kunt overwegen voor een zelfvoorzienende energievoorziening in jouw camper. Bekijk hier alle power stations.

Ben je geïnteresseerd in off-grid systemen voor campers en heb je hierover vragen? Neem gerust contact met ons op via e-mail of telefoon!


SPS official supplier (sinds 2019)
Vele modulaire energieoplossingen
Producten met de beste vooruitstrevende technologie
Bekijk alle Ecoflow off-grid producten
Optimaal laden voor onderweg

Een essentieel onderdeel van een off-grid (camper)avontuur is een betrouwbare stroomvoorziening. De EcoFlow 800W Alternator Charger is een innovatief apparaat dat de dynamo van je voertuig gebruikt om je power station snel en efficiënt op te laden. Dit apparaat maakt het mogelijk om tot 8 keer sneller op te laden dan via traditionele voertuigstopcontacten. In slechts 1,3 uur voeg je 1 kWh aan stroom toe aan je power station. Dankzij de ingebouwde DC-DC converter benut je de overtollige energie van je voertuig optimaal. Deze charger is ideaal voor off-grid reizen met een camper, omdat het een betrouwbare stroombron biedt tijdens het rijden.

Multifunctioneel gebruik

De 800W Alternator Charger fungeert als een 3-in-1 apparaat. In de oplaadmodus maak je gebruik van de dynamo van je auto om je power station bij te laden. Met de reverse charging modus laad je de startaccu van je voertuig of de thuisbatterij in je camper op met je power station. En in de onderhoudsmodus verleng je de levensduur van de accu's door een lagere stroomsterkte te gebruiken. Dit alles maakt het niet alleen mogelijk om te laden, maar ook om de accu's van je voertuig of camper te onderhouden en zelfs als jumpstarter te gebruiken in noodgevallen.

Gemak en besparing

Dit apparaat biedt niet alleen gemak, maar bespaart ook tijd, geld en ruimte in je voertuig. Bovendien draagt het bij aan het verlengen van de levensduur van de batterijen van je camper door de alternator charger aan te sluiten. Het kan zelfs worden gekoppeld aan EcoFlow draagbare power stations om de energieopslagcapaciteit uit te breiden. Wat betreft installatie is het eenvoudig: je kunt de charger aansluiten op de startbatterij van je voertuig of op de batterij van je camper voor een probleemloze stroomervaring tijdens je reis. Met deze veelzijdige en handige tool ben je altijd verzekerd van voldoende stroom, waar je ook naartoe gaat.

SPS official supplier (sinds 2020)
Bluetti biedt een compleet assortiment
Goede prijs/kwaliteit verhouding
Bekijk alle Bluetti off-grid producten
SPS official supplier (sinds 2022)
Werkt met eco-vriendelijke materialen
Groot aanbod met kwalitatief hoogwaardige producten
Bekijk alle Anker off-grid producten
SPS official supplier (sinds 2015)
Duurzaam ontwikkeld
Bekijk alle Goal Zero off-grid producten
iDeal Mister Cash Mastercard Visa PayPal American Express Apple Pay Bank transfer
© 2013 - 2024 - Solar Power Supply B.V.