Camper off-grid systemen

Om even aan de drukte van het dagelijks leven te ontsnappen, kiezen steeds meer mensen ervoor om off-grid te kamperen. Ga jij in de zomer zelfvoorzienend kamperen of in de winter naar het zuiden, dan is een zonnepaneel ideaal om je verblijf op een prachtige plek te verlengen. Wanneer je de opgewekte energie wilt opslaan, kies dan voor een power Station of een andere batterijoplossing uit ons assortiment. Hierdoor creëer je een duurzame manier om je apparaten off-grid van stroom te voorzien. Geniet van de vrijheid, sereniteit en onafhankelijkheid die off-grid kamperen kan bieden.

Welk zonnepaneel op mijn camper plaatsen?

Wanneer je zonnepanelen op je caravan of camper wilt plaatsen, kun je kiezen tussen verschillende zonnepanelen. Zo zijn er bijvoorbeeld opvouwbare panelen voor naast je camper, zonnepanelen die permanent bevestigd worden (met een aluminium frame) of (semi) flexibele zonnepanelen.

Semi flexibele zonnepanelen hebben als voordeel dat ze weinig ruimte innemen, gemakkelijk te installeren zijn en je er overheen kunt lopen. Opvouwbare zonnepanelen kunnen van pas komen als je de zonnepanelen niet permanent zou willen monteren op je voertuig. Aluminium framed zonnepanelen beschikken over een lange levensduur. Bekijk onze accessoires voor de verschillende montage mogelijkheden.

Wat zijn de voordelen van een camper off-grid systeem?

Het grootste voordeel van een off-grid systeem voor je camper is, dat je niet langer afhankelijk bent van camperplekken met een vaste stroomaansluiting. Daarnaast is het een milieuvriendelijke keuze. Zonne-energie is een duurzame manier van energie opwekken. Er is geen CO2-uitstoot nodig voor jouw energie. 

Heb je zonnepanelen op je camper en beschik je over een power station, dan kun je vaker en langer in de vrije natuur of off-grid staan, terwijl je kosten bespaart. Veel campings verdienen flink wat geld aan camperaars die elektriciteit nodig hebben. Met zonnepanelen ben jij daar niet langer afhankelijk van.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor mijn camper?

Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt voor op je camper, hangt af van je energieverbruik en de ruimte die je op het dak van je camper beschikbaar hebt. Om hier antwoord op te kunnen geven, moet je jouw verwachte stroomverbruik inzichtelijk maken. Je dagelijkse stroomverbruik bereken je door het vermogen (watt) van een elektrisch apparaat te vermenigvuldigen met het aantal uren (h) dat je het apparaat gebruikt. Tel vervolgens de uitkomsten bij elkaar op en je weet het totale stroomverbruik in watturen (Wh) en daarmee dus ook hoeveel watt zonnepanelen je nodig hebt. 

Heb je vragen over wat het beste bij jouw situatie zou passen? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder.

Ecoflow Independence Kit

De Independence Kit met 5kWh batterij biedt een complete off-grid stroomoplossing. Met dit modulaire systeem van Ecoflow beschik je over een energieopslag en backup systeem die je geheel kunt afstemmen naar je eigen wensen. Het systeem is uitbreidbaar met accu’s van 5 tot 15KWh. Met deze Kit kun je een compact en modulair stroomoplossing creëren voor tiny homes, campers en caravans. Door gebruik te maken van het Distribution paneel, is het mogelijk om meerdere stopcontacten en DC aansluitingen aan te leggen. Je kunt zelf bepalen op hoeveel Ampère je iedere groep wilt afzekeren. Het paneel biedt 6x 20 amp 230V AC-outputs en 12x 12V DC aansluitingen die allemaal worden bediend door de power kit console of via de app.

De Power Hub

De Power Hub heeft een 3600W AC uitgang, en bevat twee MPPT zonne-laadregelaars, converters en omvormers die rechtstreeks zijn verwerkt. Hierdoor is het systeem ruimtebesparend en gemakkelijk aan te sluiten. De Power Hub heeft een vermogen van 3.600 W AC en 1.000 W via de DC output poorten, waardoor je apparaten zoals een magnetron, TV, koelkast of laptop van stroom kunt voorzien. Bovendien zijn er vier oplaadmethoden beschikbaar voor de hub: 4.800 W zonnepaneel, 1.000 W dynamo, 3.000 W netstroom of 1.800 W via de smart generator van Ecoflow. Het systeem is uitbreidbaar met accu’s van 5 tot 15KWh. De batterijen zijn stapelbaar en hebben een ingebouwd BMS (Battery Management Systeem). 

Power Kit LFP Battery

De Independence Kit van Ecoflow is een uitbreidbaar systeem met accu’s van 5 tot 15KWh. Een handige feature van deze LFP-batterijen is, dat ze zichzelf verwarmen, dus ideaal voor gebruik in de winter en tijdens koude omstandigheden.

Alle kabels in de set zijn gemarkeerd, zodat de installatie snel en moeiteloos verloopt. Extra kabels sluit je eenvoudig aan zonder gereedschap dankzij de gebruiksvriendelijke drukklemmen.

Met de afstandsbediening is het mogelijk om je Power Kit systeem te besturen en informatie af te lezen. Houd je energieverbruik in de gaten, pas instellingen aan en bekijk je energieverbruik allemaal vanaf het handige scherm.

iDeal Mister Cash Mastercard Visa PayPal American Express Maestro Trustly Bank transfer
© 2013 - 2023 - Solar Power Supply B.V.