Boot off-grid systemen

Verbeter je maritieme ervaringen met onze geavanceerde boot off-grid systemen. Stel je voor: een grenzeloos gevoel van vrijheid op het water, ondersteund door duurzame zonnepanelen die je schip moeiteloos van energie voorzien. Slimme laadregelaars en krachtige accu's garanderen betrouwbare energieopslag, terwijl onze draagbare power stations jouw onafhankelijkheid compleet maken.

Als jij droomt van een avontuur op het water terwijl je je ecologische voetafdruk verkleint, overweeg dan de kracht van de zon als je bondgenoot. Zonnepanelen voor op de boot bieden dé oplossing om zelfvoorzienend te zijn op zee, waarbij je schip soepel vaart zonder de noodzaak van fossiele brandstoffen.

Voordelen van zonnepanelen op je boot?

Ontdek de meerwaarde van het installeren van zonnepanelen op je boot. Tijdens langere vaartochten is het van essentieel belang te kunnen vertrouwen op duurzame energiebronnen om je schip draaiende te houden, en zonne-energie biedt hierin uitstekende ondersteuning. Met zonnepanelen aan boord hoef je minder frequent langs de haven om accu's op te laden, waardoor je volledige vrijheid ervaart tijdens uitgebreide tochten.

Wij adviseren het samenstellen van een geïntegreerd zonnepanelensysteem, bestaande uit hoogwaardige zonnepanelen, een slimme laadregelaar en een geschikte accu. In toenemende mate maken booteigenaren ook gebruik van draagbare power stations in combinatie met zonnepanelen, zowel als back-up systeem als mobiele laadoplossing. Met de accu of powerstation ben je in staat om de opgewekte energie op elk gewenst moment te benutten voor al je boordapparatuur. Ervaar de vrijheid van duurzaam varen met onze op maat gemaakte zonne-energieoplossingen voor jouw boot.

Hoe kies je het ideale zonnepaneel?

Bij de keuze tussen (semi-)flexibele zonnepanelen en panelen met een aluminium frame kunnen overwegingen lastig zijn. Ons advies gaat uit naar flexibele panelen, ondanks hun gemiddeld hogere kosten. Ze zijn echter lichter en beter bestand tegen zout water vanwege hun flexibiliteit. Bovendien zijn veel modellen overloopbaar, wat een praktisch voordeel biedt op een boot.

Naast vaste panelen is het tevens handig om draagbare zonnepanelen te overwegen voor extra energieopwekking wanneer dat nodig is. Draagbare panelen bieden de flexibiliteit om op verschillende locaties energie te genereren.

Heb je vragen over zonnepanelensystemen voor boten of wil je meer weten over onze merken, zoals SUNBEAMSystem en Wattstunde? Neem gerust contact met ons op via e-mail of telefoon! Ons team staat klaar om je vragen te beantwoorden en je te voorzien van deskundig advies bij het kiezen van het meest geschikte zonne-energiesysteem voor jouw vaartuig.

Hoe bereken ik mijn energiebehoefte?
  1. Lijst opstellen: Maak een lijst van alle elektrische apparaten, inclusief navigatieapparatuur, verlichting, koeling, en andere toestellen.
  2. Energieverbruik bepalen: Onderzoek het energieverbruik van elk apparaat in watt per uur (W/h). Deze informatie vind je vaak in de handleiding of op het apparaat zelf.
  3. Dagelijks gebruik inschatten: Schat in hoeveel uur per dag elk apparaat in gebruik is.
  4. Bereken dagelijkse energiebehoefte: Vermenigvuldig het vermogen (in watt) van elk apparaat met het dagelijkse gebruik (in uren) en tel alles op voor de totale dagelijkse energiebehoefte in wattuur (Wh).
  5. Autonomie overwegen: Bedenk hoeveel dagen je off-grid wilt zijn zonder bij te laden en vermenigvuldig de dagelijkse energiebehoefte met het gewenste aantal dagen.

Volg deze stappen om de optimale energiebehoefte voor je boot te bepalen en de juiste zonnepanelen en batterijopslag te kiezen.

Ontdek off-grid vrijheid

Overweeg je volledig off-grid te gaan? Ontdek diverse stroomoplossingen die passen bij jouw behoeften en vereisten voor een autonome energievoorziening op je boot. Neem bijvoorbeeld de Independence Kit met 5 kWh batterij, een complete off-grid stroomoplossing van EcoFlow. Dit modulaire systeem biedt aanpasbare energieopslag en back-up, uitbreidbaar van 5 tot 15 kWh accu's. Ideaal voor boten dankzij de 3600 W AC-uitgang en twee MPPT zonne-laadregelaars.

Een ander voorbeeld is de Anker F3800, die dankzij het doordachte ontwerp met wieltjes gemakkelijk verplaatsbaar is. Met maximaal 6 extra batterijen bereik je een totale capaciteit van 26.800 Wh, voldoende voor 1 tot 2 weken off-grid gebruik. Wat de F3800 echt onderscheidt, is de krachtige 16A-uitgang. Deze functie biedt niet alleen extra comfort aan boord, maar maakt ook volledige onafhankelijkheid van externe stroombronnen mogelijk. In combinatie met zonnepanelen stelt het je in staat om volledig off-grid te opereren. Naast deze krachtige off-grid oplossingen zijn er nog andere innovatieve systemen die je kunt overwegen voor een zelfvoorzienende energievoorziening op je boot. Bekijk hier alle power stations.

Ben je geïnteresseerd in off-grid systemen voor boten en heb je hierover vragen? Neem gerust contact met ons op via e-mail of telefoon!

Maritieme expertise
Hoogwaardige materialen
Compleet assortiment
Bekijk hier alle producten van SunbeamSystem
Hoge energieopbrengst
Duurzame kwaliteit
Gebruiksvriendelijk
Bekijk hier alle producten van Wattstunde
Geavanceerde monitoring en controle
Geavanceerde energieoplossingen
Innovatieve technologie
Bekijk hier alle laadregelaars van Victron
iDeal Mister Cash Mastercard Visa PayPal American Express Apple Pay Bank transfer
© 2013 - 2024 - Solar Power Supply B.V.