BTW vrij bestellen

Belastingvrijstelling voor zonnepanelen

Vanaf 1 januari 2023 heeft het kabinet de btw op levering en installatie van zonnepanelen van 21% naar 0% verlaagd. Daardoor hoef jij als particulier bij de aanschaf van zonnepanelen de btw niet meer terug te vragen bij de Belastingdienst. 

De wetgeving heeft voorwaarden vastgesteld, waaraan moet worden voldaan, om een aankoop tegen de nettoprijs mogelijk te maken.
Gaat het om je eigen huis en wil je zonnepanelen op of rondom jouw huis plaatsen en is het systeem niet groter dan 30 Kw (piek)? Dan kun je gebruik maken van deze belastingvrijstelling. Dit btw-tarief geldt alleen voor de levering en installatie van zonnepanelen op of bij je eigen woning. Ook wanneer je zonnepanelen op je schuur, garage, op een aanbouw of een tuinhuisje wilt plaatsen, kan je gebruik maken van deze regeling. Als je als particulier over een vakantiehuisje beschikt, kun je ook gebruik maken van de mogelijkheid om sommige producten uit ons assortiment btw vrij aan te schaffen. Woon je in een appartementencomplex? Dan kun je met de VvE gezamenlijk zonnepanelen belastingvrij aanschaffen.

Voor welke producten geldt deze belastingvrijstelling?

Naast dat de zonnepanelen btw vrij zijn, geldt het nultarief ook voor de bijbehorende kabels en ander montagemateriaal voor zonnepanelen en omvormers. Voor andere werkzaamheden, zoals dak versteviging voor de installatie van zonnepanelen, thuisbatterij systemen of een warmtepomp geldt het btw-tarief van 21%.

Btw-vrije producten op een rij:

  • Aluminium framed zonnepanelen
  • Omvormers
  • Installatiemateriaal (kabels, stekkers, beugels voor zonnepanelen)

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de belastingdienst.

Hoe zorg ik ervoor dat het betreffende systeem aan de bovenstaande eisen voldoet?
Wij zullen je aan het einde van je bestelling vragen om te bevestigen dat je bestelling aan de gestelde eisen voldoet. Als je dit bevestigt, wordt de nettoprijs in rekening gebracht voor de artikelen die in aanmerking komen. Wanneer je dit niet bevestigt, omdat de installatie niet voldoet aan de gestelde eisen, dan wordt de bestelling met 21% BTW berekend. 

Indien wij na de inbedrijfstelling en betaling in het kader van de wettelijke voorschriften nog meer informatie of documenten nodig hebben, zullen wij je hierover per e-mail informeren. Mochten wij of een controlerende instantie achteraf vaststellen dat voor één of meer artikelen in deze bestelling geen aanspraak kan worden gemaakt op de btw-vrijstelling, dan dienen wij het normale belastingtarief van 21% met onmiddellijke ingang in rekening brengen.

Let op: 0% btw op zonnepanelen/installaties geldt alleen in Nederland.

Mocht de wetgeving wijzigingen of aanscherpingen aanbrengen, die in strijd zijn met bovenstaande eisen en voorwaarden, dan behouden wij het recht de BTW op reeds gedane aankopen belastingvrij terug te vorderen.

iDeal Mister Cash Mastercard Visa PayPal American Express Apple Pay Bank transfer
© 2013 - 2024 - Solar Power Supply B.V.