WATTSTUNDE 40A 90V MPPT Charge Controller WSL40100

Niet meer beschikbaar Niet meer beschikbaar
€ 169,95
€ 149,95
Gratis verzending
Incl. 21% BTW

Wattstunde Output: 12V/520 - 24V/1040W
Input: 90 V

Product omschrijving

De WATTSTUNDE 40A 90V MPPT-laadregelaar WSL40100 is een controller, dat tussen een zonnepaneel en een accu gekoppeld kan worden. De wisselende spanning van het zonnepaneel wordt omgezet in een constante spanning om de batterij op te laden. De innovatieve methode om het maximumvermogen te meten (kortweg MPPT) maakt het mogelijk om extra opbrengsten te genereren, zelfs wanneer de weersomstandigheden ongunstig zijn.

De nieuwe laadregelaar WSL 40.100 uit de MPPT-serie heeft een ingebouwd LCD display waarbij je een visuele controle hebt over het oplaadproces, de spanning, de status van de accu, maar ook wordt de tijd en temperatuur weergegeven. Op deze manier is het systeem eenvoudig te bewaken.

Met behulp van de intelligente ontkoppeling in de laadregelaar zal de accu, wanneer deze een kritieke laadstatus heeft bereikt, automatisch zijn lading met het aangesloten apparaat los koppelen. Op deze manier is de accu beschermt tegen een te diepe ontlading.

De nieuwe WSL-MPP-serie van WATTSTUNDE is uitgerust met het MPPT (Maximum Power Point Tracker)-systeem. Met de MPPT-technologie bepaalt de controller verschillende keren per seconde het optimale werkingspunt van het zonnepaneel. Hij kan dus het spanningsoverschot van de panelen transformeren in een verhoogde laadstroom voor de accu. Deze laadstroomversterking zorgt voor verkorte laadtijden en een optimaal stroomverbruik van het systeem. Vergeleken met een eenvoudige PWM laadregelaar zorgt dit voor een hogere opbrengst tot wel 30%. Met name tijdens bewolkte omstandigheden.

De systeemspanning bij een 12V of 24V accu wordt automatisch gedetecteerd. Met de externe temperatuursensor kan de laadspanning automatisch worden aangepast, afhankelijk van de omgevingstemperatuur. Verder beschikt de laadregelaar over de volgende beveiligen; overlading en het voorkomen van ontlading van de accu via het zonnepaneel (‘s nachts). Daarnaast zijn er beveiligingen tegen het omwisselen van de polariteit, een te hoge spanning van het zonnepaneel, kortsluiting en overbelasting.

In de doos
  • WATTSTUNDE 40A 90V MPPT Charge Controller WSL40100

Beknopte specificaties

Merk Wattstunde
Artikelnummer 300-10040
Garantie 2 jaar
Producttype MPPT Charge Controller WSL40100
Nominale systeemspanning 90 V
Accustroom 12/24 V Auto Select

iDeal Mister Cash Mastercard Visa PayPal American Express Apple Pay Bank transfer
© 2013 - 2024 - Solar Power Supply B.V.